Over Baar OOST

Video afspelen

Meetjeslands festival

4 dagen feest

Baar OOST is een 4 daagse pop-up zomerbar waar muziek, drankjes, vrienden, familie en food samenkomen, een festival dat zowel jong als oud betovert met zijn prachtige decor en levendige sfeer!
 
Voor de dansliefhebbers is er een uitnodigende dansvloer waar je je beste moves kunt laten zien en kunt genieten van diverse muziekstijlen. Maar Baar Oost biedt meer dan alleen dansen; er zijn ook tal van activiteiten voor alle leeftijden. Van ontbijt, tot dartstornooi tot een oldtimerrit, er is altijd wel iets te doen.
Bovendien is Baar Oost kindvriendelijk, met een springkasteel op zaterdag en zondag zorgen we ervoor dat ook de kleintjes een onvergetelijke tijd beleven.
 
Dus kom langs en beleef samen met je vrienden en familie een dag vol plezier op Baar Oost.

Missie

festival van verbinding

Bij Baar OOST draait alles om het creëren van onvergetelijke zomerervaringen. Als een pop-up zomerbar die zich elk jaar opnieuw uitvindt, is onze missie om vrienden en familie samen te brengen samen met een hapje en een drankje in een feestelijke omgeving. Elk jaar, gedurende vier dagen, vinden we onszelf opnieuw uit en doen het net een tikkeltje beter dan het vorige jaar. We transformeren de Oosthoek in Oosteeklo tot een bruisend middelpunt van plezier en verbinding.

baar-oost_vrijdag_3000pix-156-scaled-(1)_optimized

een begrip SINDS 2017

Geschiedenis

Vanaf de lancering van ons eerste pop-up terras in 2017, heeft Baar OOST zich snel ontwikkeld tot een begrip in Oosteeklo en daarbuiten. We zijn gestart als een bescheiden 4daags evenement met enkele bands, dat ondertussen is uitgegroeid tot een festival dat jaarlijks 4.500 bezoekers trekt.
 
Vanaf het allereerste begin hebben we gestreefd naar vernieuwing en verbetering, en elk jaar hebben we ons festival beter en groter gemaakt dan het voorgaande.
Maar zoals voor velen, zorgde de plotselinge komst van de COVID-19 pandemie voor een verplichte pauze maar we waren vastbesloten om ons publiek weer te laten genieten van het unieke Baar OOST-gevoel.
We focussen op feestavonden met dj’s en momenten met vrienden en familie. Met elk jaar nieuwe activiteiten en verrassingen, blijven we trouw aan ons concept terwijl we voortdurend zoeken naar manieren om onze gasten een nog rijkere ervaring te bieden.
 
En nu, met trots en opwinding, kondigen we de 6de editie van Baar OOST aan in 2024! Dit jaar beloven we een fantastische editie met een line-up vol geweldige artiesten en verschillende topactiviteiten om uit te kiezen.
 

Familie en kindvriendelijk

Beleven doe je samen

Baar OOST staat synoniem voor het allerbeste van wat de zomer te bieden heeft. Onze evenementen combineren familievriendelijke activiteiten overdag met opwindende feestavonden, waarbij we zowel lokaal talent als bekende dj’s zoals Pat Krimson in de spotlight zetten.

Van heerlijke zelfgemaakte cocktails tot onvergetelijke muzikale optredens, elke editie is een zorgvuldig gecureerde mix van plezier dat alle generaties samenbrengt.

vooruit blik

De toekomst

Terwijl we terugblikken op meerdere succesvolle jaren, kijken we ook vooruit naar wat de toekomst brengt. We overwegen een nieuwe ‘festival weide’. Onze zoektocht naar een nieuwe locatie is meer dan een nieuwe plek vinden; het is een belofte aan onze gemeenschap om te blijven groeien, innoveren en de Baar OOST-ervaring te verrijken. 

Of we nu in Oosteeklo blijven of ons avontuur voortzetten in een naburige gemeente, ons doel blijft hetzelfde: het leveren van onvergetelijke zomerervaringen die vrienden en familie dichter bij elkaar brengen.

MEDIA

In de pers

het-nieuwsblad-logo
Het Nieuwsblad

Baar OOST keert terug met het beste van de voorbije edities én zoekt nieuwe locatie: “We willen verder groeien” Lees het hier

DJ Baar Oost plan (1)
Het Laatste Nieuws

Baar Oost viert volgende editie van pop-upterras: “Hetzelfde concept, maar met heel wat nieuwe activiteiten op het programma” – Lees het hier

het-nieuwsblad-logo
Het Nieuwsblad

Baar OOST viert de zomer met Pat Krimson, darts en oldtimers  -Lees het hier

DJ Baar Oost plan (1)
Het Laatste Nieuws

Baar Oost haalt voor vijfjarig jubileum nog eens alles uit de kast in Oosthoek: “Op zoek naar nieuwe locatie” – Lees het hier